A Back To School Quiz About Dogs - Dog Training Tips

Dogs with Children

Are your kids walking or riding their bikes to school? Do they play in the neighbourhood and encounter dogs? With around 13,000 people each year attending hospital emergency departments in Australia for dog bite injuries, it's important that your children know what to do when they encounter unfamiliar dogs. Give them this quiz to prevent them from dog bites and keep them safe.

1. What should you do if a dog runs at you barking?

a. Run and hide

b. Yell for help

c. Stand totally still and cover your face with your hands

2. When should you stay away from a dog?

a. When it is tied up or eating

b. When it has really big teeth

c. When it is laying in the sun

3. Do dogs feel pain?

a. Yes

b. No

c. Only some dogs feel pain

4. What should you do when you meet a new dog?

a. Stick your hand out for it to sniff you

b. Stand tall and still with your hands at your side and let the dog sniff you if it wants to

c. Run up and give it a big hug

5. What should you do when a dog is eating?

a. Leave it alone

b. Eat your dinner with it so it will not be alone

c. Help feed it with your hands or a spoon

6. Is it okay to tease a dog?

a. Yes, it can be fun

b. No, dogs have feelings too

c. Sometimes because some dogs like to be teased

7.What should you do if a dog knocks you to the ground?

a. Fight back

b. Curl into a ball, cover your face with your hands and stay very still

c. Smack it lightly on the nose so that it will not do it again

8. What should you do if you want to feed a treat to the dog?

a. Give it to the dog because dogs love treats

b. Ask the owner first and then let the dog lick the treat out of your hand

c. Ask the owner first and then toss the treat on the ground

9. What is the best choice you can make if you are playing a game and your ball or Frisbee goes into another yard?

a. Run and get it as fast as you can before anyone notices

b. Send your friend, brother or sister to get it for you

c. Ask an adult to get it from the back yard

10. What should you do if a dog is chasing you while you are riding a bike?

a. Pedal faster and yell at the dog

b. Turn around and try and get the dog back to its house

c. Stop your bike and stand still behind it

Correct Answers: 1 (C), 2 (A), 3 (A), 4 (B), 5 (A), 6 (B), 7 (B), 8 (C), 9 (C), 10 (C).

If you want to know more about dog safety for kids click on the link to our Dally Says Do Rite No Bite program http://www.barkbusters.com.au/DallyWebsite/home.html.

Back to Training Tips

Bark Busters - Speaking Dog the Bark Busters Way
The World's Largest Dog Training Company

follow Bark Busters
Facebook
Twitter
Google+
YouTube
RSS

Join our e-mail newsletter to keep up to date with our news & dog training tips

Subscribe to Newsletter

Click here to unsubscribe

Careers

Be part of one of the worlds largest dog training companies and join one of the fastest growing industries in Australia. Bark Busters has business areas available within Australia. You have the opportunity to join the growing Bark Busters Dog trainers community as we expand our areas across Australia. Achieve the prestige and rewards that come from owning a business you will love. Find out more

© 2018 All Rights Reserved Bark Busters Home Dog Training